Afdrukken

Mogen wij ons even voorstellen 

Wij zijn de stichting Bruggen van Vriendschap.

Onze stichting trekt zich het lot aan van zeer arme gezinnen en kinderen uit kindertehuizen in het district Senje in het noord-oosten van Polen aan de grens met Rusland.

Eenmaal per twee jaar laten wij een 40-tal kinderen uit die gezinnen en tehuizen naar Landgraaf komen om hen voor de eerste maal in hun leven een vakantie aan te bieden. Wij werken samen met de sociale dienst van het district, die de selectie van de kinderen mede verzorgt. De kinderen vertellen over de erbarmelijke situatie waarin zij en hun families leven. Vervolgens kunnen de gezinnen per brief aangeven aan welke zaken ze het meest behoefte hebben. Daarna kunnen wij die goederen -voor zover voorhanden- geadresseerd toesturen naar het huisadres van deze mensen of naar de kindertehuizen. Inmiddels maken 200 gezinnen hiervan dankbaar gebruik. Een Pools vrachtbedrijf vervoert deze goederen naar Polen en de sociale dienst ter plaatse bezorgt de goederen aan huis. Wij krijgen deze goederen gratis van particulieren en bedrijven. Het zal duidelijk zijn dat met name de vakanties een grote kostenpost betekenen voor onze kas, ook al wordt een deel der kosten vergoed door het district.

Om gelden bijeen te krijgen zijn we een “ € 20,00- fonds ” actie gestart. Deze houdt in dat we mensen zoeken die eenmaal per jaar ons willen steunen met een bedrag van €20,00 of een andere vrijwillige bijdrage.

Kamer van Koophandel Limburg: 14080103

Rabobank rekeningnummer: NL18 RABO 0171 7097 13

Beschermheer: Huub Minten
Algemeen-directeur Minli bedrijven

Geestelijk adviseur: Freek Jongen
Pastoor Parochie Petrus & Paulus

Medisch adviseur: Jef Jongschaap
Arts

Secretariaat: Mai Evertz
Adres:    Kieskoel 153 6371 DD Landgraaf
E-mail:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel:         06-50627999